En de vrijwilliger van het jaar is…

Vrijdag 17 november was de jaarlijkse uitreiking van de Slootenfonds onderscheidingen.

Dit jaar ging de prijs voor vrijwilliger van het jaar voor Stompetoren naar Björn en Irene Roselaar. Van harte gefeliciteerd!


Irene Roselaar-Mantel

Zeg je Irene dan zeg je Björn en andersom. Stompetoren draagt dit vrijwilligers echtpaar voor als vrijwilliger van het jaar 2023.


Irene is al jaren actief bij SSV (Schermer sportvereniging). We praten over jaren omdat niemand precies weet wanneer Irene (en ook Björn)
zijn begonnen met hun vrijwilligerswerk. Maar sinds de nieuwbouw van SSV ruim 7 jaar geleden, is Irene verantwoordelijk voor alles rondom de kantine. Irene heeft zelfs in het jaar van de bouw van de nieuwe kantine haar vakantie met gezin doorgebracht op het terrein van SSV. Een nieuwe kantine vraagt nogal wat aandacht. De inkopen, de schoonmaak coördineren alles wat bij het draaiend houden van een sportkantine komt kijken, doet Irene.


Het zijn niet alleen de voetbal- en handbal wedstrijden maar ook tijdens de buurtvolleybal, jeugdweekend en de kermisspelen is Irene bij SSV te vinden en rent ze haar benen uit het lijf. Dit jaar was het ook weer tijd voor de
buurt barbecue dat eens in de vijf jaar gehouden wordt en ook daar is Irene weer actief. Dit jaar was het op het terrein van SSV en je raad het al, Irene is weer de drijvende kracht in de kantine. Bier tappen, frisje inschenken. Met dit jaar ruim 650 bewoners heb je daar je handen vol aan. Voor Irene is dat toch een andere manier van de evenementen bijwonen want Irene is druk.

Irene heeft ook nog een lang verleden bij Feestvereniging Stompetoren waar zij in het bestuur heeft gezeten. Activiteiten zoals Paaseieren zoeken, Bingo, Koningsspelen, Keezen, Kermisspelen, Halloween en Sinterklaas zijn activiteiten waarbij de handen uit de mouwen moeten.

Björn Roselaar

Net als Irene, al jaren verbonden bij SSV. Klusjes doen, terreinmeester en als hij even niets heeft dan staat hij zo weer een jeugdwedstrijd te fluiten. Ook met de dorps barbecue is Bjorn druk; organiseren, opbouwen, afbreken, het is voor Björn
heel normaal.

Ook is Björn al jaren actief voor Carnavalsvereniging De Stompestampers. Karren bouwen, zaal versieren. Meestal loopt Björn dan met een schroefmachine in zijn handen. Zijn dagelijkse werkzaamheden als timmerman zet hij het liefst ook in bij zijn vrijwillige taken. Een handige man komt overal van pas.

Dit echtpaar is voor Stompetoren onmisbaar en staat altijd paraat. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden en daarom gaat de nominatie voor Stompetoren naar Björn en Irene Roselaar.