Dorpsplein in ontwerpfase

Tijdens de informatieavond Dorpshart Stompetoren 18 januari jl. hebben veel bewoners een wens uitgesproken wat zij belangrijk vinden voor een dorpsplein. Alle punten zijn gedocumenteerd en worden meegenomen in de ontwikkeling van het dorpsplein.

Door de jaren heen is er een klankbordgroep ontstaan die drie jaar geleden ook al actief was om mee te denken hoe het plein vorm moet krijgen. Onlangs is de klankbordgroep herenigd en zijn er nieuwe bewoners aan toegevoegd. Tezamen met die bewoners, Dreef Beheer (Dekamarkt) en Bouwbedrijf Nat & Zn. is de dorpsraad in gesprek. Met ondersteuning van een stedenbouwkundige van de Gemeente Alkmaar proberen we een mooi, functioneel maar vooral gezellig plein te ontwerpen.

U kunt ook meedenken! U heeft vast wel eens in het land een leuk plein gezien waarvan u dacht dat is wel wat voor Stompetoren. Het mogen ook individuele onderdelen zijn zoals een bankje, haag, fietsenrek, bestrating of wat dan ook. We willen daar graag foto’s van ontvangen. U mag ook een leuke collage maken.

We zijn nog even aan het kijken hoe we binnenkort een terugkoppeling kunnen maken naar het hele dorp. Wellicht kunnen we u in een informatieavond bijpraten over de laatste stand van zaken omtrent het dorpshart.

Houd u in ieder geval onze website/Facebook pagina en projectsite www.dorpshartstompetoren.nl in de gaten voor de laatste updates.