Open Monumentendag kerk Stompetoren

De kerk in Stompetoren zet haar deuren open met Open Monumentendag. Bezoekers kunnen de rijks monumentale kruiskerk uit 1662 bezichtigen, een rondleiding volgen of de kerktoren beklimmen voor uitzicht over de wijde omgeving.

U heeft het waarschijnlijk onlangs al gelezen dat onder andere de kerk in Stompetoren verkocht zal worden aan erfgoedontwikkelaar COUP. De organisatie vraag de bewoners mee te denken over de toekomst van de kerk en wil ook graag met u in gesprek komende zondag.

“Het is de bedoeling om aan de kerk zo min mogelijk ingrepen te doen, de kerk te verduurzamen en multifunctioneel inzetbaar te maken voor ontmoeting en evenementen, zowel cultureel, maatschappelijk als zakelijk. We zoeken een waardevolle oplossing tegen leegstand. We zetten ons op deze en andere manieren over de gehele breedte in voor het behoud van religieus erfgoed in Nederland” aldus een partner van COUP.

Wie het leuk vindt om boven op de stompe toren te klimmen, kom zondag 10 september aanstaande tussen 11:00 – 17:00 uur naar de Open Monumentendag!