Participatieavond in november

Onlangs stond de dorpsraad in het Noordhollands Dagblad (link naar artikel) over de ontwikkelingen omtrent het dorpshart. Ons voornaamste frustratie is de slechte communicatie en het feit dat ons dorpsplein aan het krimpen is. De nieuwe school en verbouwing bij SSV mag geen vertraging krijgen. De ontwikkeling buitenruimte kan beter.

Een gesprek met de projectleider geeft ons de informatie dat de tekeningen van juni nog niet definitief zijn. De huidige stand van zaken is dat er zonder mededelen aan de plannen geschaafd wordt. Uiteraard is er draagvlak in het dorp maar dan moeten de spelregels niet telkens veranderen. Waar zijn de resultaten van alle klankbordgroepen en ateliersessies met bewoners?

Projectleider geeft aan dat in oktober een herstelplan geschreven gaat worden en dat er in november een participatieavond belegd wordt. We hopen daar een antwoord te krijgen op onze vragen.

De dorpsraad is door diverse politieke partijen benaderd om de stand van zaken vanuit het dorp te geven. Dat heeft zelfs geleid tot vragen in de raad (zie filmfragment).

Uiteraard houden we u op de hoogte.

[youtube width=”600″ height=”400″]https://youtu.be/a_K8BLNybkA[/youtube]